Metode pentru tratamentul helmintiazelor la om

Viermii la un adult sunt mult mai des întâlniți decât s-ar putea crede. Ei și deșeurile lor provoacă daune semnificative sănătății și pot provoca apariția diferitelor boli.

pastile de viermi

Modalități de a scăpa de problemă

Puteți elimina viermii din corpul uman cu medicamente sau acasă, folosind remedii populare. Fiecare dintre metode are propriile sale avantaje și dezavantaje. De exemplu, diverse tablete și suspensii sunt capabile să garanteze obținerea rapidă a rezultatului dorit, dar conțin substanțe toxice în compoziția lor. Rețetele populare au un tip de acțiune mai blând, dar sunt mai puțin eficiente și procesul de tratament durează uneori mai mult de o săptămână.

Metode medicale de tratament

Tabletele antihelmintice te vor ajuta să scapi rapid de viermi. Sunt foarte eficiente, dar astfel de medicamente pot fi luate numai după consultarea unui medic. Acest lucru se datorează faptului că acțiunea majorității tabletelor este capabilă să elimine un singur tip de viermi din organism. Pentru a o determina, va trebui să treceți teste speciale.

1. Viermi rotunzi și nematode

Acest grup de paraziți include toxocara, viermi bici, precum și bine-cunoscuții oxiuri și viermi rotunzi. Există multe medicamente sub formă de tablete sau suspensii pentru îndepărtarea lor.

 • Medicamente cu albendazol.
 • Tabletele din viermi de acest tip pot conține levamisol ca substanță activă.
 • Mebendazolul este capabil să elimine viermii rotunzi din organism.
 • Eficiența ridicată în tratamentul unui adult este demonstrată de tabletele pe bază de pamoat de pirantel.
 • Medicamentele pe bază de embonat de pirviniu nu sunt mai puțin eficiente.
 • Piperazina și carbendanzima sunt, de asemenea, capabile să elimine viermii din organism.

Viermii rotunzi la oameni se pot stabili și în afara intestinelor. Apoi se folosesc pastile complet diferite.

În cele mai multe cazuri, comprimatele de mai sus afectează doar paraziții adulți. Prin urmare, pentru a le elimina complet din organism și a preveni reinfectarea, la două săptămâni după începerea tratamentului, este necesar să luați din nou medicamentul. În acest caz, este foarte important să respectați dozele indicate în instrucțiuni, deoarece tabletele antihelmintice au o toxicitate destul de mare.

Uneori este nevoie de unele proceduri suplimentare: utilizarea unui laxativ sau utilizarea unei clisme.

2. A scăpa de tenii

Acest grup include taeniasis, echinococoza, cenuroza, taeniasis, sparganoza, difilobotriaza, alveococoza, himenolepiaza și așa mai departe.

Pentru a le elimina din corpul unui adult, cel mai bine este să utilizați tablete pentru viermi pe baza:

 • Niclosamidă.
 • Albendazol.
 • Melacrin.

3. Scapa de viermi plati

Acest grup de viermi include fluke lanceolate, chinezesc, plămân, hepatic, pisică. Preparatele pentru viermi plat ar trebui prescrise de un specialist.

Tratament cu metode populare

De multe ori oamenii nu doresc să scape de viermi cu medicamente și să folosească o varietate de tratamente la domiciliu. Remediile populare sunt de obicei mai puțin eficiente, dar nu au un efect toxic puternic. În plus, sunt capabili să elimine doar viermii adulți. Și asta înseamnă că în curând larvele din corpul uman pot ecloziona, iar problema se va relua.

Puteți trata viermii acasă într-o varietate de moduri, așa că luați în considerare câteva dintre cele mai comune.

 1. Este necesar să tăiați capul de usturoi sau ceapă, turnați un pahar cu apă rece și lăsați să se infuzeze peste noapte. Puteți scăpa de viermi bând infuzia rezultată dimineața pe stomacul gol. Acest lucru trebuie făcut cu înghițituri mici. Este mai bine să strecurați infuzia înainte de utilizare. De asemenea, este posibil să folosiți apă de usturoi sub formă de clisma, care se face noaptea.
 2. Infuzie de plante. Pentru a-l pregăti, amestecați pulberi de semințe de dovleac și frunze de pelin amare într-un raport de 1: 1 și turnați-le într-o sticlă de 0, 3 litri. Apoi, turnați vodca până la vârf și închideți bine capacul. Produsul trebuie ținut la cald sau la soare. În același timp, este important să-l scuturați periodic. Medicamentul preparat în acest fel acasă este gata de utilizare într-o săptămână. Luați-l de două ori pe zi cu o jumătate de oră înainte de mese (pranz și cină). Doza necesară pentru a scăpa de paraziți este de 50 de grame o dată.
 3. Remediile populare pot ajuta, de asemenea, la eliminarea bandă și a viermilor rotunzi. Pentru a face acest lucru, pe stomacul gol, trebuie să mănânci cel puțin două miezuri de nucă zilnic.
 4. seminte de dovleac si tansy pentru deparazitare
 5. De asemenea, puteți învinge viermii acasă cu ajutorul unei clisme. Pentru a-l pregăti, ar trebui să faceți o grămadă de usturoi sau ceapă și să tăiați iarba de tanaceu. 50 de grame din amestecul rezultat trebuie turnate în 0, 5 litri de lapte clocotit. Apoi, instrumentul trebuie să fie infuzat timp de o jumătate de oră într-o formă ambalată. După aceea, laptele este filtrat și folosit ca soluție de clisma. Cel mai bine este să o faci noaptea.
 6. Un mod mai complicat pe care oamenii îl folosesc acasă este următorul. Trebuie să măcinați 100 de grame de semințe de dovleac decojite, să adăugați 2 linguri de miere și o jumătate de pahar de apă. Utilizați amestecul rezultat dimineața pe stomacul gol. Apoi, timp de trei ore, mănâncă o lingură la fiecare 60 de minute. După ultima doză, beți un laxativ. După încă 1-2 ore, trebuie să puneți o clismă. Ca urmare, viermii din organism mor și sunt îndepărtați din acesta cât mai curând posibil.

Prevenirea medicamentoasă a apariției paraziților

Tabletele sunt, fără îndoială, foarte eficiente împotriva viermilor. Dar mulți medici din timpul nostru se opun utilizării lor în scopuri preventive. Singurele excepții sunt atunci când:

 • s-au găsit viermi la unul dintre membrii familiei;
 • sunt animale în casă;
 • o persoană intră foarte des în contact cu pământul;
 • copilul merge la grădiniță, școală sau alte instituții unde există un număr mare de copii;
 • membrii familiei iubesc pescuitul, vânătoarea, jocurile active pe plajă sau doar la aer curat (fotbal, volei și așa mai departe).

În astfel de situații, probabilitatea apariției viermilor în organism este destul de mare. Ca medicament profilactic, se recomandă să luați un remediu cu pirantel, deoarece afectează acele grupuri de paraziți care sunt cele mai frecvente.

Măsuri generale de prevenire

Pentru cei care sunt obișnuiți să ia pastile numai dacă există o problemă, respectarea unor reguli simple va ajuta să se protejeze cât mai mult posibil de apariția viermilor:

 1. Păstrați igiena personală, spălați-vă mâinile după folosirea toaletei.
 2. Încearcă să mănânci acasă. Nu este vorba de a merge în vizită sau de cafenele, ci de gustări pe stradă.
 3. Fructele, legumele și fructele de pădure trebuie spălate bine înainte de a le mânca.
 4. Carnea și peștele trebuie gătite conform tuturor regulilor. Ele trebuie să fie supuse unui tratament termic pentru dezinfecția de eventualele larve de helminți.